28 iul. 2017

Recenzie - „Însoțitorul lui Iisus”, de George Arion



Titlu: Însoțitorul lui Iisus
Autor: George Arion
Editura: Crime Scene Press
Nr. de pagini: 256
Disponibilă: aici.
Sponsorizare: Crime Scene Press
O bomba explodeaza pe terasa unui restaurant din Barintown. Un nou atac terorist asupra SUA? Un atentat al unui nebun?

Politia isi incepe imediat investigatiile. Dar, nu peste multa vreme, orasul trece printr-o noua experienta traumatizanta: pe un camp de la periferie un copil descopera cadavrul unei femei. Cercetarile care se desfasoara cu febrilitate ajung la o concluzie naucitoare: peste douazeci de trupuri neinsufletite au fost ingropate acolo in cel mai mare secret.

In acelasi timp, o carte veche, gasita in biblioteca bisericii catolice, il pune pe jar pe parohul sfantului lacas. Paginile acesteia istorisesc, cu o precizie ca de document, primii ani din viata lui Iisus. Care-i misterul acestei scrieri incendiare? Evenimentele se succed cu o viteza ametitoare in urbea cu oameni care se tem sa nu-si piarda viata ori de cate ori ies din casa. Si, chiar daca la inceput nimeni nu vede vreo legatura intre enigmatica scriere uitata veacuri de-a randul in rafturile din subsolul bisericii si mortii cu identitate necunoscuta, exista totusi o relatie tulburatoare intre acestea, iar cititorul devine martorul unui deznodamant socant.

Un adevarat page-turner care, in plus, ascunde un mesaj profund, dincolo de valtoarea actiunii.
Această carte oferă o aventură pe cinste în conformitate cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Abordând un subiect din ce în ce mai dezbătut, George Arion dă dovadă de iscusință şi ingeniozitate cu acest roman, dovedind că literatura românească are mai multe de oferit decât se crede. 
Ceea ce m-a captivat cu adevărat este felul în care fantasticul este îmbinat cu realitatea, conceptul de paranormal ori divinitate fiind la început un subiect secundar al romanului, însă mai apoi această revelație reuşind sa le zdruncine şi unească destinele mai multor oameni.

De data aceasta realitatea pare să fie distorsionată într-o aşa manieră încât să ne tulbure ideile preconcepute cu privire la viață. Există personaje care reuşesc să spargă tiparele normalului, şi deşi la început este clar că povestea se desfășoară în timpurile noastre, detaliile duc cu gândul la un stil şi o perioadă avangardistă, şirul acțiunii zdrobind cu adevărat clişeele consacrate ce sunt adeseori menționate când se discută despre activități paranormale, ori credință. 
Inițial nu vedeam cum toate evenimentele din carte ar putea să se lege între ele în vreun fel, însă experiența autorului este evidentă, finalul punând totul cap la cap.
În principal, există un număr semnificativ de personaje create cu vigilență, ce au un rol important în această poveste:

James Waren joacă într-un fel rolul cititorului, iar pe măsură ce ancheta lui evaluează, cititorul află din ce în ce mai multe cu privire la misterioasele crime petrecute, dar şi despre monştrii vicioşi ce au stat în spatele acestora.
Pe de altă parte, avem povestea părintelui ce până de curând ducea o viață monotonă în biserică, care însă descoperă o posibilă reîncarnare, iar apoi povestea unei jurnaliste lipsită de limite şi scrupule, şi a unui băiat încercat de viață.

Autorul însă a reuşit să lege cu succes aceste poveşti şi detalii între ele astfel încât nimic să nu pară prea forțat sau să nu-şi aibă locul în poveste. 


Consider acest roman o capodoperă revelatoare care te lasă la final cu gura căscată, iar eu îi acord nota 5/5, mintea de ispravă a lui George Arion neîncetând să ne uimească cu fiecare capitol parcurs.


Cartea a fost oferită spre recenzie de către Crime Scene Press, cărora țin să le mulțumesc din suflet! 

Dacă nu ați auzit încă de această editură, vă invit pe site-ul lor să explorați cărțile disponibile, pentru că sunt foarte tentante! 
Această editură aduce pe piața românească cele mai cunoscute romane aparținând genurilor mystery, thriller și polițiste. Dacă sunteți fani ai genurilor, aruncați un ochi la ei pe site.

Achiziționează Însoțitorul lui Iisus, de George Arion de aici.

5 comentarii:

  1. Spre bucuria mea, am auzit de aceasta editura.
    Ba chiar am si doua carti de la ei.
    Anume:
    -Negru de corb
    -Adevarul absolut

    Aceasta carte cred ca nu e chiar pe gustul meu. Nu e genul meu de carte.
    Eu ma axez mai mult pe YA si pe romance.
    Dar stii ca uneori e bine sa citesti si ceva mai diferit.
    Dupa recenzia ta pare o carte buna, si daca tie ti-a placut, presupun ca imi va placea si mie in proportie de 75%.
    Nu sunt sigura daca o voi citi curand, nu este pe planul meu de lectura.
    Dar este bine de stiut ca e o carte faina, iar pe viitor cine stie...
    Felicitari pentru recenzie, intriganta si cuprinzatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. După titlu am crezut că este o carte religioasă, in descriere am crezut că este polițistă, încă încerc să-mi dau seama din ce gen aparține dar cred că este o carte destul de bună 😇

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW! Nu ma asteptam la un roman politist! Imi place destul de mult genul acesta si ma bucur ca astfel am descoperit o editura care se axeaza in special pe asa ceva. Nu mai auzisem despre aceasta editura si imediat dupa ce o sa las comentariul o sa arunc un ochi pe site-ul lor. :)))
    Cartea mi se pare destul de intriganta, chiar daca coperta e putin ciudata.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca nu ma insel, editura Crime scene press este condusa chiar de George Arion, autorul acestei, si este singura editura de la noi care publica doar carti de genul acesta. mie imi place foarte mult genul thriller-mistery si pare destul de interesanta. cam aduce a Igor Bergler, dar pare interesanta. din nou, dezamagita de faptul ca, autorii si editurile noastre nu investesc in coperte. vad tot mai multi autori romani care doar arunca poza cuiva pe coperta si gata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca daca m-ar fi intrebat cineva inainte sa citesc recenzia ta daca as acizitiona si citi aceasta cartea, raspunsul meu ar fi fost, NU, dar acum sunt undeva pe la mijloc. Dupa titlul pare o carte religioasa si e si normal daca divinitatea reprezinta subiectul secundar, dar ca acest subiect este abordat sub o tema politista/mister ma intriga. Felicitari oricum pentru o recenzie superba.

    RăspundețiȘtergere