25 sept. 2017

Recenzie - „Trădarea câștigătorului” (Blestemul câștigătorului #2) de Marie Rutkoski

   
   Titlu: Trădarea câștigătorului
   Autoare: Marie Rutkoski
   Editura: Corint
   Colecția: Leda Edge
   Nr. de pagini: 400
   Serie/Trilogie: Trilogia câștigătorului
   Disponibilăaici.
   Rating: ★★★★

Kestrel uitase. Crezuse că-și amintea bine trăsăturile feței lui. Felul plin   de neastâmpăr în care stătea nemișcat. Felul în care o privea direct în ochi, ca și cum fiecare clipă reprezenta o alegere irevocabilă.
Cum de putuse uita senzația arzătoare care o încerca de fiecare dată când se afla în fața lui?

O căsătorie regală e ceea ce visează cele mai multe fete. Dar pentru Kestrel înseamnă o viață trăită într-o colivie pe care ea însăși a creat-o. Pe măsură ce nunta se apropie, ea tânjește să-i spună lui Arin adevărul despre logodna ei: că a acceptat să se mărite cu prințul în schimbul libertății lui Arin. Dar poate Kestrel să aibă încredere în Arin? Poate să se încreadă în ea însăși? Căci Kestrel se pricepe de minune la arta decepției. Ea acționează ca spion la curte, dar dacă va fi prinsă, va fi demascată ca trădătoare a țării sale. Și totuși nu se poate opri din căutarea unei căi de a schimba lumea sa nemiloasă… apropiindu-se, astfel, de descoperirea unui secret îngrozitor.
Uluitoarea continuare a bestsellerului Blestemul Câștigătorului dezvăluie prețul imens al minciunilor periculoase și al alianțelor necinstite. Adevărul va ieși la lumină și atunci Kestrel și Arin vor afla cât de mult îi vor costa faptele lor.


Trădarea câștigătorului a fost pentru mine o lectură încărcată cu suspans, la fiecare pagină răsfoită și la fiecare pas făcut de către personaje așteptându-mă ca alianțele să fie schimbate, ca dușmanii să devină prieteni și invers. Marie Rutkoski m-a cucerit încă de la primul volum și știam că nici următoarele volume nu mă vor dezamăgi. 

Mi-a plăcut acest volum mai mult decât primul. A fost mult mai antrenant, mult mai bine scris și mi-a satisfăcut așteptările, pot spune chiar că mi le-a întrecut. Am avut ocazia din nou să asist la rivalitatea veche a celor două popoare, valorienii și herranii, iar pe lângă aceștia vor apărea și dacranii, dușmani aprigi de-ai valorienilor.
Diverse comploturi și mârșăvii mi-au rupt inima în mii de bucăți. E sfâșietor să citești despre foamete, despre suferința prin care trec oamenii datorită faptului că s-au născut într-un popor slab, asuprit. 

Cartea conține și o hartă a imperiilor care ne ajută să înțelegem mai bine delimitarea statelor și să ne formăm o idee despre cum ar fi situate acestea. Mie una îmi place când găsesc o hartă implementată într-o carte, mă simt de parcă aș găsi o comoară.


Dacă am învățat ceva din acest roman este faptul că mereu trebuie să căutăm și să găsim soluțiile cele mai avantajoase într-o anumită problemă, să alegem întotdeauna ceea ce provoacă cele mai puține pierderi. Protagoniștii cărții sunt diferiți prin natura lor, dar atât de asemănători prin sufletul și bunătatea de care dau dovadă. 

Recomand Blestemul câștigătorului și Trădarea câștigătorului oricărui cititor, indiferent de preferințele sale sau de vârstă. Sunt cărți bine scrise, cu o poveste incitantă, tulburătoare, emoționantă și cu personaje care te-ar face să le îndrăgești imediat. 

Citește și recenzia primului volum - aici.


În acest volum povestea lui Kestrel și Arin capătă semnificații diferite față de primul volum. De la prieteni au ajuns să fie dușmani. Sau nu?

Deși Kestrel era ținută ca ostatică de către herrani în casa lui Arin, cei doi par a fi mai mult decât prieteni. Dar Kestrel și-ar trăda propriul popor și pe tatăl ei pe care îl respectă atât de mult pentru o dragoste trecătoare? Decide că sentimentele sunt doar o slăbiciune și hotărăște să evadeze și să plece spre capitală pentru a-i da de veste împăratului despre acțiunile de cucerire ale herranilor. 

Cu toate că Arin o prinse în timp ce încerca să fugă, nu a făcut nimic pentru a o opri. Nu putea să înțeleagă de ce l-a părăsit. 
Nu îi era bine lângă el? 
Nu-i oferise destulă dragoste? 


În Trădarea câștigătorului descoperim urmările acțiunilor lui Kestrel de la sfârșitul primului volum. Cum l-a convins aceasta pe împăratul valorian să cedeze libertatea herranilor, chiar dacă aceștia se vor afla tot sub stăpânirea lui.. De ce se va căsători Kestrel cu prințul moștenitor al Valoriei.

Arin și-ar fi dat la schimb și inima pentru un nod de ață, dacă asta însemna că nu mai trebuia să o vadă niciodată pe Kestrel.
Chiar dacă a ales să fie loială poporului ei, Kestrel se învinovățește în fiecare zi pentru decizia de a-l părăsi pe Arin, care se pare că-i va bântui visele noapte de noapte. Iubirea celor doi este mai presus de cuvinte și asta se poate observa prin încercările repetate ale lui Kestrel de a-l avertiza pe Arin în legătură cu viitoarele planuri ale împăratului. Devine chiar un spion expert, reușind să găsească mijlocul cel mai potrivit de transmitere a informațiilor. Astfel, se folosește de molii moarte pe care le va agăța pe un tablou din Sala de Artă de îndată ce va avea noutăți, pentru a-l avertiza pe ministrul de agricultură al Herranului, omul de încredere al lui Arin. 
Arin nu știe de alianța celor doi, așa că va bănui pe altcineva ca fiind Molia, mesagerul lor de neprețuit.
- Se pare că ăsta e un obicei al tău, să apari acolo unde nu ai fost invitat.
- Iar tu te-ai obișnuit să pui oamenii la locurile lor. Însă oamenii nu sunt niște piese de joc. Nu îi poți aranja ca să-ți convină ție.

Încă o dată am putut vedea cum inteligența este o armă mult mai periculoasă decât violența, iar Kestrel a reușit să rezolve multe probleme pe cale pașnică, fără a se folosi de pumnale sau arme asemănătoare. 
Dacă încă mai stați pe gânduri și nu știți dacă ar trebui să citiți aceste cărți sau nu, eu vă pot garanta că sunt adevărate bijuterii. Atât pentru povestea frumoasă pe care autoarea a creionat-o într-un stil unic, cât și pentru coperțile care vor străluci în biblioteca voastră. Credeți-mă! Sunt extraordinare!

             KESTREL                          ARIN


 Dacă nu vrei să-mi fii prieten, atunci vei regreta că îmi ești dușman.
                                                                                                                        - Kestrel
Această carte a fost trimisă spre recenzare de către Editura Corint, cărora le mulțumesc din suflet!
Intrați pe site-ul Editurii Corint pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile lor.

Achiziționează Trădarea câștigătorului de Marie Rutkoski, de aici.

 LECTURĂ PLĂCUTĂ! ❤


Un comentariu:

  1. eu fac abstractie de povestea de dragoste, dar partea legata de comploturi si tragediile prin care au trecut acele popoare mi se pare intriganta. aceeasi reactie o am si eu, cand dau peste o harta! <3 parca nu as realiza ca nu ma duce niciunde. :))

    RăspundețiȘtergere