25 oct. 2017

Recenzie - „Secrete și minciuni” de Nora Roberts



Titlu: Secrete și minciuni
Autoare: Nora Roberts
Editura: Litera
Colecția: Blue Moon
Nr. de pagini: 488
Disponibilăaici.
Sponsorizare: Diverta


Mă privești, mă faci să plutesc, apoi dintr-o dată mă lași să cad din înaltul cer doar pentru a-mi oferi un cadou: un copil. Un cadou pe care îl prețuiesc, iar pentru al proteja, trebuie să devin fără să știu paravanul tău pentru înșelătorii. Oare m-ai iubit vreodată atunci când m-ai supus la un asemenea chin? Cum ai putut să mă privești în ochi și să-mi că totul este bine, când tu veneai cu un alt parfum imprimat pe cămașa ta? Cum?
Shelby Foxworth si-a pierdut sotul.
Apoi si-a pierdut iluziile...
Barbatul care a luat-o din Tennessee si a dus-o intr-o suburbie exclusivista din Philadelphia a lasat-o inglodata in datorii. Era un sot adulter si un mincinos, iar cand Shelby porneste pe urmele cutiei sale de valori, gaseste numeroase carti de identitate. Omul pe care-l iubea nu era doar mort. Nu existase niciodata. Indurerata, Shelby isi ia fiica de trei ani si se indreapta spre sud pentru a cauta alinare in orasul ei natal, unde il cunoaste pe Griff Lott, un antreprenor de succes.
Dar sotul ei avea mai multe secrete decat ar fi banuit ea.

Chiar si in acest orasel, inconjurata de cei dragi, pericolul este mai aproape decat crede, amenintandu-l si pe Griff. Iar o tentativa de crima este doar inceputul...

Secrete și minciuni de Nora Roberts reprezintă acel fluture derutat ce abia începe să cunoască viața, sa o descopere, să o trăiască. E atât de frumos, lipsit de scrupule, îmbrăcat doar în inocență și o frumusețe fantastică. Atrage toate privirile și știe că într-o zi va veni acel cineva și îi va fura aripile, iar atunci el se va stinge în tăcerea absolută.
Așa se întâmplă și cu Shelby, frumoasa femeie pe care viața a supus-o la obstacole greu de trecut, însă i-a avut alături nu doar pe fetița ei, ci și pe antreprenorul de succes, Griff Lott. Am citit cartea în două zile și cred că am mai spus că Nora Roberts este și va rămâne autoarea mea preferată. Iar dacă nu ați citit nicio carte scrisă de ea, ar trebui să o faceți. Cărțile ei creează dependență! Am să vă explic ce mi-a plăcut și ce nu, deși nota maximă i-am acordat-o deja de la primele pagini descoperite.
Nora Roberts știe mereu să impresioneze cititorul, iar de data aceasta nu a făcut contrariul. Nu numai că Shelby, femeia umilă din Tennessee își crește practic fetiță singură, deși e căsătorită cu Richard de 5 ani, acesta neimplicându-se deloc în educația fetiței, ci îi oferă lui Shelby un card de credit mereu pentru a-l lasa în pace ( măcar pentru un timp). Iar atunci când acesta moare, toate secretele lui ies la iveală. Nu numai că nu era bogat - deși i-a oferit familiei sale o viață luxoasa - ci era și un soț infidel, un criminal și un hoț.
Aici mi-a plăcut puterea de care dă dovadă protagonista și încercarea ei de a ieși la suprafață din mlaștina în care a intrat când s-a căsătorit cu el, dar și pentru că vede lucrurile exact cum sunt. Vinde tot și se decide să-și înceapă o viață nouă alături de familia sa pe care a cam uitat-o de când s-a căsătorit cu Richard. Întoarcerea în Tennessee, îi oferă posibilitatea de a se regăsi, de a cânta din nou, dar și de a se îndrăgosti.
Ce simțit atunci când mă atingi? Atunci când îmi arăți o altă față a realității, unde eu sunt fericită. Ce simți?

Griff Lott, antreprenorul sexy și de succes se îndrăgostește de Shelby de prima dată de când a văzut-o, iar micuța Callie l-a fascinat. Mi-a plăcut că prima dată a cucerit-o pe micuță, apoi pe Shelby. A ajuns chiar să-și cumpere un cățel pentru că își dorea Callie mult unul. Dar ce nu mi-a plăcut a fost faptul că fericirea lor a fost umbrită de apariția lui Richard pe care am bănuit-o încă de la început. Moartea lui a fost prea simplă - să mori pe un vas de croazieră pentru un hoț ce a furat milioane de dolari e un chilipir.
Mi-a mai plăcut cum Nora a oferit un paradox al situației: Richard e bărbatul care are totul, o femeie frumoasă ce întoarce toate figurile și o fiică minunată, dar dă cu piciorul la tot. În schimb, Griff e bărbatul singuratic, care abia și-a cumpărat o casă și vrea să o amenajeze, dar el știe cum să le cucerească pe cele două "domnițe". El știe ce să spună și știe să aibă grijă de ce-i al lui. Dar mi-a plăcut și faptul că el acceptă o femeie în viața sa cu un copil. Ador tiparul acesta de bărbat cu principii deschise.
Ador cartea asta, m-am îndrăgostit de Griff. E atent și grijuliu și e făcut să fie tată. Unii sunt, alții nu. Prin urmare, vă sfătuiesc să achiziționați această carte pentru a vă delecta cu o poveste minunată și relaxantă.


Romanul recenzat a fost oferit de către librăria online Diverta, în urma colaborării cu aceasta. 
Vă invit să vizitați site-ul lor și să aflați ce reduceri au, deoarece au prețuri foarte bune.
Sunt sigură că veți găsi măcar o carte pe placul vostru.

Achiziționează Secrete și minciuni, de Nora Roberts, de aici.

LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu