14 oct. 2017

Recenzie - „Șoapte de iubire” de Jamie McGuire, Teresa Mummert

  


   Titlu: Șoapte de iubire
   Editura: Trei
   CategoriaLiteratură Universală
   Nr. de pagini: 336
   Disponibilă: aici.
Sponsorizare: Libris -> intrați pe site-ul lor pentru mai multe detalii.
Avery, asistenta medicala, si Josh, paramedic, se intalnesc intr-o seara la o intersectie. Tocmai au iesit din tura si sporovaiesc, asteptand sa se schimbe culoarea semaforului. El, mare cuceritor, ea, cu gandul doar la munca, dar amandoi bantuiti de fantomele trecutului. Secundele trec, aproape s-a facut verde, Josh isi incearca norocul, Avery nu se lasa – si amandoi rad, fara sa stie ca un accident le va schimba pentru totdeauna destinele.

"Atunci când auzi ŞOAPTA dulce a inimii ce te cheamă la ea, tu te încăpățânezi să nu o urmezi de teamă că trecutul te va prinde în cele din urmă și te va îngropa de viu. Fugi, fugi cât de departe poți, însă nu vei ajunge nici măcar la jumătatea drumului și ea deja va fi lângă tine. De fapt, mereu a fost umbra ta. Iar atunci când te oprește o face doar pentru a te certa pentru timpul pe care l-ai pierdut departe de Ea. În care ai fi putut să fii fericit cu Ea. Doar alături de Ea." 


Șoapte de iubire e a doua carte după Vocea lui Archer (pe care o recomand din tot sufletul) care chiar m-a impresionat. A fost rece la început, asemenea zăpezii, împrăștiind rafale de vânt și gheață peste tot, însă la final s-a dovedit a fi inima de foc de care avea nevoie pentru a simți șoapta de iubire. Poate ca nu veți înțelege acesta mică metaforă, dar dacă veți citi cartea veți înțelege că se potrivește perfect.

Două suflete total diferite, dar în același timp atât de asemănătoare... El și Ea. Ea și El. Ei, doi oameni care se întâlnesc pe tărâmul viselor, în propria lor lume perfectă, în viața pe care și-o doreau ambii, dar de care fugeau împreună.

Am nevoie să te văd din nou. Mâine.

Ea e o asistentă medicală obișnuită, greu de impresionat și mai ales de abordat. El e paramedicul sexy după care râvnesc toate femeile.
Ea nu știe ce înseamnă să ai o familie. El și-a distrus-o pe a sa. Ea nu vrea să creadă în definiția viitorului. El vrea să se smulgă din brațele trecutului și să o îmbrățișeze doar pe ea. Ea e îndrăgostită de doctorul Rosenberg. El tânjește după ea în tăcere.

Ea crede că e responsabilă pentru moartea părinților ei. El știe că a omorat-o pe
sora sa. Ea nu-l crede că s-a schimbat după accident. El vrea să-i arate o altă formă a iubirii, a schimbări, a fericirii.
Ea e aerul pe care îl respiră el. El e focul ce o mistuie pe ea.
El şi Ea alcătuiesc Șoapte de iubire, carte care pe mine m-a dat peste cap, nu doar pentru că am parcurs alături de ei un drum trist, obscur și plin de provocări, ci pentru că m-am lasat păcălită, nu am
putut anticipa nicio secundă ce ar putea să se întâmple cu următoarea filă pe care am întors-o. Iar asta m-a impresionat, de mult timp îmi doream să fiu surprinsă și se pare că dorința mi-a fost îndeplinită.
Iar finalul a fost o provocare pentru mine. Niciodată nu m-aș fi gândit la un astfel de sfârșit. Niciodată!
-Te iubesc, Avery. Nu cred că înțelegi ce înseamnă când spun asta, dar te iubesc.
Când destinul iti pictează drumul spre sufletul tău pereche, ție nu-ți rămâne altceva decât să te supui. Așa a făcut și Josh, fermecătorul Josh care era în același loc când mașina lui Avery a fost lovită de un camion. Au dus-o la spital, i-au făcut analize și totul a revenit la normal, aparent. Avery se afla din nou la serviciu în calitate de asistentă în compania doctoraşului de care era atrasă... Însă nu e chiar așa cum pare. Ea de fapt dormea și visa că e bine, că își reia rutina. Împreună cu Ea era și Josh. Ambii erau în comă și se visau reciproc.

Visau că-și ofereau o șansă de a fi fericiți. Visau la o viață mai bună împreună. Visau la întâlniri. Visau să-și cunoască secretele trecutului. Visau la un Crăciun, o nuntă, un copil. Visau la tot ceea ce nu găseau în lumea reală. Pentru ei coma era un vis devenit realitate.

- Îl iubești chiar atât de mult? Te-ai întoarce pentru el în comă? - Asta nu e viața mea, Deb. Știu că pare o nebunie. -Te cred. -Da? A dat din cap. -Dar nu poți sa te-ntorci. Trebuie doar să ne asigurăm că se trezește Josh."

Asta până când ea s-a trezit, îl striga, dar el dormea încă. Iar el trebuia deconectat de la apărare și condamnat la o viață nefericită pe partea cealaltă a vieții perfecte, în care ea nu mai exista. Ce va urma? Asta veți afla voi când veți citit această carte MINUNATĂ.

O recomand din tot sufletul! Trebuie să o citiți! Eu nu am găsit niciun punct slab, iar dacă v-aş înșirui toate punctele tari, asta asta ar însemna să scriu o altă carte și nu ne dorim așa ceva, nu?


Romanul a fost oferit spre recenzare de către librăria online Libris.ro. Le mulțumesc mult pentru exemplarul trimis!

 Vă invit să aruncați o privire pe site-ul lor și vă asigur că veți găsi cel puțin o carte care să fie pe gusturile voastre. Iar prețurile sunt foarte convenabile + transport gratuit la comenzile peste 30 lei!

Ce mai așteptați? Intrați și cumpărați-vă ce vă face cu ochiul!
Achiziționează Șoapte de iubire, de Jame McGuire și Teresa Mummert, de aici.
LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊


2 comentarii:

  1. cred ca ar fi iesit mai putin...siropoasa, daca ar fi fost scrisa doar de Jamie. pentru gustul meu a fost prea mult. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru recenzie ,m-ai convins .Dar este potrivita pentru 15 ani ?Sau e 18+?

    RăspundețiȘtergere