6 dec. 2017

„Duetul nostru întunecat” (Monștrii din Verity #2) de Victoria Schwab / Recenzie

 


     Titlu original: Our dark duet
     Autoare: Victoria Schwab
     Editura: Herg Benet
     Colecția: Cărțile Arven  
     Nr. de pagini: 512
     Disponibilă: aici.
     Rating: ★★★★

Poate că tu nu vrei să te lupți cu monștrii tăi, August. Însă eu mă lupt cu al meu.

Duetul nostru întunecat a fost exact ceea ce așteptam pentru încheierea lumii monstruoase create de Schwab. Autoarea a creat personaje speciale care și-au făcut loc în inima mea, iar ea s-a jucat cu ele, manevrându-le ca un adevărat păpușar.

Mi-a plăcut volumul chiar mai mult decât primul, pentru că autoarea are acea calitate de a șoca cititorul și tocmai asta mi s-a întâmplat la final. M-a șocat prin sfârșitul pe care l-a ales. Și mi-a frânt inima în mii de bucățele. Aș putea spune că are o minte destul de malefică și că se hrănește cu durerea noastră, dar Victoria Schwab e mai mult decât atât. E o maiestră, în adevăratul sens al cuvântului, și cred că finalul propriului univers monstruos a fost cel mai potrivit. 

Lumea lui Schwab nu e ca celelalte. E întunecată, creepy și nesigură. E plină de monștri care se vânează reciproc la tot pasul. Mai este loc și de oameni printre aceste bestii? 
Bineînțeles că este! Ne-o demonstrează chiar protagonista noastră, Kate, care luptă pentru pace și o lume mai bună (fără monștri în ea dacă s-ar putea).

Nu știu dacă îmi voi reveni prea curând după ce autoarea m-a distrus efectiv, dar sunt sigură că mai vreau. Îmi place să fiu torturată și distrusă. Deci, dacă doriți să citiți ceva mai diferit care să își lase amprenta pe voi și v-ați plictisit de clișee și happy-ending-uri, cărțile acestea sunt ceea ce aveți nevoie. 

Ceea ce vă asigur că veți găsi în duologia Monștrii din Verity este acțiune concentrată, suspans și mult întuneric. Este un dark fantasy ce îți va cuceri inima și îți va întrece așteptările. Promit.

Dacă nu ai citit încă primul volum (trebuie să o faci cât mai repede!), atunci citește recenzia mea și vei fi convins că vrei să pătrunzi în această lume.

Click aici pentru recenzia volumului I  Acest cântec neîmblânzit.


Bine ai venit în Verity City! Ai grijă cum, când și unde pășești. 
Monștrii sunt pretutindeni. 😈

Odată ca niciodată, fusese cea mai bogată secțiune a capitalei, un loc rezervat pentru aceia care își puteau permite nu numai să cumpere protecția lui Harker, ci să își continue viețile de parcă nimic nu era în neregulă. Odată ca niciodată... dar acum era goală.


Dacă nu ai citit prima carte, ar fi bine să revii aici după lecturarea ei. E posibil să existe spoilere și nu îmi doresc asta. 

În Duetul nostru întunecat, acțiunea are loc după câteva luni de la evenimentele din sfârșitul primei cărți. August rămâne în Verity și se ocupă acum cu pedepsirea păcătoșilor, cei care au sufletele roșii/pătate, însă Kate a părăsit orașul după evenimentele tragice și moartea tatălui ei. Acum ea se află în Prosperity, un nou oraș, un nou început, unde are chiar și un clan anti-monștri.
Kate este un vânător de monștri iscusit și neînfricat, dar...

Va reuși ea să-și înfrângă propriul monstru?
Poate fugi ea de propria sa umbră? 

Acțiunea acestui volum curge lin până pe la mijlocul cărții, dar apoi totul se intensifică. La început avem de a face cu lupta interioară a protagoniștilor, care se zbat între ceea ce își doresc și ceea ce fac ei cu adevărat. După aceea, începe spectacolul adevărat. 

August se îndepărtează tot mai mult de umanitatea pe care s-a străduit să o aibă și a devenit mai mult un monstru. Și-a îmbrățișat adevărata natură, însă nu pentru a distruge lumea din jurul lui, ci pentru a stabili o oarecare pace. Adeseori aude vocea fratelui său mort, Leo, care încearcă să îl instruiască și să îl influențeze. August este un Sunai. O ființă care se hrănește cu sufletele păcătoșilor prin cântecul lor. Dar August nu mai știe cine este el cu adevărat. Nu când lumea din jurul său se destramă. Pare-se că fiecare își dorește ca August să fie ceva diferit.

Erau Leo, care îi spunea să fie lucrul de care se tem monștrii, și Soro, care îl făcea să se simtă egoist pentru că își dorea să vrea să fie uman, și Ilsa, care îl făcea să se simtă ca un monstru pentru că nu o voia destul, și Henry, care părea să creadă că putea fi totul pentru toată lumea, și Kate, care voia ca el să fie cineva care nu mai putea fi.  

Kate nu mai este cine era înainte. Nu după ce i s-a arătat adevărata față a tatălui ei. Nu după ce monștrii au distrus aproape totul în jurul ei. Kate cea de acum are o singură ocupație: de a vâna monștrii care perturbă liniștea. Se luptă atât cu demonii ei interiori, cât și exteriori, iar singurătatea și suferința o copleșesc. Va găsi ea vreodată un loc pe care să-l poată numi „acasă”? Va reuși ea vreodată să găsească fericirea? Poate o altă versiune a ei, într-o altă lume.

Întotdeauna îi plăcuse ideea că există un sine adevărat pentru fiecare alegere pe care o faci și pentru fiecare alegere pe care nu o faci, iar undeva acolo existau Kate care nu se întorseseră niciodată în Verity și nu imploraseră niciodată să plece.

Un nou monstru amenință orașul. Unul care se hrănește cu haos, groază și violență. 

Vor putea Kate și August să lupte cu bestia ce întoarce oamenii unul împotriva altuia? 
Vor putea ei să aducă pacea?

Citește Duetul nostru întunecat și vei afla soarta orașului și a protagoniștilor.


Pe lângă personajele din prima carte, vom întâlni și unele noi în acest volum. Soro este un nou Sunai, apărut în urma evenimentelor dezastruoase de la finalul primei cărți. Deși nu a fost un personaj care să apară prea des în carte, mi-aș fi dorit să aflu mai multe despre el. 
Alice este umbra lui Kate, născută din crimele acesteia, un Malchai care își urăște din tot sufletul creatoarea. Malefică și cu o sete nemărginită de sânge, aceasta a fost un personaj interesant și intrigant.



Aceiași Kate Harker și August Flynn, dar totuși diferiți. Două bucăți dintr-un întreg. Relația lor este una ciudată și non-romantică și asta mi-a plăcut cel mai mult la ei. Pot sta unul fără celălalt, dar când se întâlnesc totul explodează.

Chimia dintre cei doi este vizibilă încă din primul volum și nici ei nu pot nega acest lucru. Se vor putea sincroniza vreodată unul cu celălalt? Vor fi ei un duet de nedespărțit? 

 Kate s-a schimbat, dar la fel a făcut și August. 



 – Nu știu cine sunt și cine nu sunt, nu știu cine ar trebui să fiu și îmi e dor de cine eram, Kate, dar nu mai e loc pentru acel August. Nu mai e loc pentru acea versiune a mea care voia să se ducă la școală și să aibă o viață și să se simtă uman, pentru că lumea aceasta nu are nevoie de acel August. Are nevoie de altcineva.

Așadar, dragă cititorule, îți recomand din tot sufletul duologia Monștrii din Verity de Victoria Schwab pentru că vei avea parte de o călătorie fantastică printre umbre, monștri și întuneric. Sunt sigură că vei fi captivat de imaginația inedită a autoarei și că vei vrea mult mai mult. Am pățit. 


LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊

Cumpără duologia cu doar 23,97 lei per volum de aici.


                                                                                                     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu