10 dec. 2017

„Mathias” (Ultima vrăjitoare din Transilvania #2) de Cristina Nemerovschi


     

     Titlu: Mathias
     Autoare: Cristina Nemerovschi
     Trilogie: Ultima vrăjitoare din Transilvania
     Editura: Herg Benet
     Colecția: Cărțile Arven  
     Nr. de pagini: 240
     Disponibilă: aici.
     Rating: ★★★★

Nemurirea în sine chiar nu e mare lucru. Ai să vezi. Contează doar ființa alături de care alegi să ți-o petreci.


Dacă mi-a plăcut primul volum din trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, ei bine, pe acesta l-am adorat. Din cele trei volume Mathias este preferatul meu de departe. A fost o lectură în care s-a pus accent pe acțiune și am avut ocazia să primesc o mulțime de răspunsuri la întrebările pe care mi le-a lăsat primul volum.

Cristina Nemerovschi este una dintre autoarele mele preferate și încă nu am apucat să citesc toate cărțile dânsei. Dar m-a fermecat stilul ei încă de la primele pagini citite de mine și mă uimește cum de fiecare dată creează povești unice, originale demne de a fi descoperite de cât mai mulți cititori. 

Continuarea primului volum mi s-a părut mai bine scrisă, cu o acțiune alertă care nu te lasă nici să respiri, alianțe neașteptate și suspans de la un capitol la altul. Dacă primul volum a fost o introducere în lumea din satul V., al doilea volum a fost călătoria spre căutarea sinelui pierdut al protagonistei. Alexandra se simte conectată cu tot ce ține de acel sat misterios, unde legendele devin realitate și imposibilul devine posibil. 

Dacă sunteți împătimiți ai genului fantasy sau vă plac poveștile care evocă legende și mituri, atunci TREBUIE să citiți Ultima vrăjitoare din Transilvania. Nu doar că veți regăsi o poveste interesantă ce se petrece pe meleagurile țării noastre, dar veți găsi o gamă largă de teme abordate, unele mai light, altele mai întunecate. 

Vrăjitori, vrăjitoare și vârcolaci, contese și adolescenți aflați la pubertate, baluri și petreceri, discrepanța dintre trecut și prezent. E o lume în care se împletesc două epoci diferite, iar amestecul dintre acestea este bestial. 

Bine ai venit în Transilvania!


Citește și recenzia primului volum - Contesa Aneke: click aici.


În acest volum Alexandra, protagonista din a cărei perspectivă este relatată povestirea, se întoarce la București după o vară zbuciumată și plină de aventuri petrecută în sătucul transilvănean numit V. După tragicele evenimente de la sfârșitul primului volum, Alexandra se întreabă dacă a fost real ceea ce a trăit, sau s-a trezit dintr-un vis urât. 

Totul pare să meargă bine și viața ei a revenit la normal, până când într-o zi Dora, mama sa, îl aduce pe noul ei iubit acasă. Șocant pentru Alexandra este faptul că Matei, prietenul mamei sale este o variantă mai tânără cu zece ani a lui Mathias, contele care se presupunea că ar trebui să fie mort, din satul V.

Deși pare imposibil acest lucru, totul este adevărat, iar apariția lui Mathias nu este întâmplătoare. După ce Alexandra este prinsă de mama sa că se sărută cu iubitul ei, aceasta decide să plece de acasă pentru a evita un scandal de mari proporții. 


Deși volumul are drept titlu numele lui Mathias, perspectiva este a Alexandrei la fel ca și în primul volum. Doar incipitul și epilogul sunt din perspectiva lui Mathias, chipeșul conte care trăiește de peste un secol. 
Mathias este îndrăgostit de ani buni de sora lui vitregă, contesa Aneke. Dragostea lui pentru ea l-a mistuit și a căzut într-un blestem adânc.

Iubirea a fost adevăratul meu blestem, nu tot ce a urmat. Iubirea pentru Aneke, iubirea mea neîmplinită, care mi-a mâncat toate rămășițele de umanitate din suflet cu mult înainte să vină blestemul care ne-a legat pe toți trei, blestemul Icăi.

Fiind legat pe viață de frumoasa contesă, mai poate Mathias iubi pe altcineva? Deși între cei doi este o prăpastie imensă și multe cuvinte încă nerostite, în adâncul sufletului amândoi vor purta mereu o iubire interzisă, neîmpărtășită. 
Mathias este șarmant și chiar dacă vine dintr-o epocă în care existau castele, baluri, conți și contese știe să se adapteze oriunde, oricând.


Alexandra se îndrăgostește inevitabil de Mathias și cade în mrejele și farmecele lui, neștiind că iubirea îi poate frânge sufletul atât de ușor. Dar poate ea oare concura cu o contesă cu o frumusețe uluitoare? Poate ea să-i câștige inima lui Mathias și să rupă blestemul ce îl leagă de o altă femeie? 

Mathias și Aneke au fost blestemați să fie împreună. Sunt perechea care a învins timpul, care a sfărâmat prejudecățile, sunt nemuritori și tot așa este și iubirea lor, uită-l, Alexandra, nu mai ai ce spera, nu este al tău și nu a fost vreodată, la fel cum nu a fost nici al Dorei!

Pe măsură ce petrece tot mai mult timp în prezența Anekei, începe să semene tot mai mult cu ea și să simtă o legătură puternică cu lumea în care trăiește. Nu mai știe unde îi este locul... În București lângă mama ei, Dora, fratele ei vitreg, Răzvan, și prietena ei cea mai bună, Ioana, sau în satul V. lângă Aneke, Mathias, Lorena și Nori.

Aveam senzația, habar n-am prin ce întâmplare, că încep să semăn cumva cu Aneke, că în preajma ei mă schimb și devin mai mult ca ea, în loc să fiu vechea Alex. Aveam senzația că până și zâmbetul mi s-a modificat, devenind cinic, sarcastic, ca al ei.


Aneke este o prezentă încântătoare și este învăluită în mister mai tot timpul. Frumusețea ei s-a păstrat de-a lungul anilor și deși cu un secol în urmă a fost arsă pe rug pentru vrăjitorie, ea este acum mai vie ca niciodată. 

Toată lumea este atrasă de Aneke și de personalitatea ei și o pot compara cu o sirenă care atrage prin cântecul ei sufletele oamenilor spre moarte. 

Aș iubi-o pe Aneke așa cum cred că a iubit-o orice om care a cunoscut-o în viața ei muritoare, de dinaintea conflictului cu sătenii - cu pasiune, cu forță, cu gelozie și mai ales cu teama mereu prezentă de a nu o pierde.

Reapariția lui Mathias, Aneke, Lorena și Nori în viața Alexandrei o vor purta din nou în misteriorul sat V. unde o așteaptă o călătorie de neuitat în salvarea lui Nori, fiica adoptivă a Lorenei, care a fost răpită de preotul satului, dar cel mai important, pleacă în salvarea propriei sale identități, în găsirea locului pe care să-l poată numi cu adevărat acasă.

Dacă vrei și tu să afli prin ce peripeții mai trece Alexandra și ce se va întâmpla la final, atunci trebuie să citești cartea. Prea multe detalii nu am dat despre acțiune, astfel încât să poți descoperi singur misterul dintre paginile volumului. 

Recomand toată trilogia pentru că este un fantasy-thriller bun scris de o româncă talentată, în care găsești de toate.



LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊

Cumpără trilogia cu doar 74,14 lei de aici.
                                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu