3 dec. 2017

Recenzie - „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia

   Titlu: Trei metri deasupra cerului
   Autoare: Federico Moccia
   Editura: Bestseller
   ColecțieEpicLove
   CategoriaLiteratură Universală
   Nr. de pagini: 378
   Disponibilă: aici.
Sponsorizare: Libris -> intrați pe site-ul lor pentru mai multe detalii.

Privește-mă, sunt tot ceea ce vezi, tot ceea ce simți, tot ceea ce iubești. Al tău pentru totdeauna, iar tu a mea pentru eternitate.

 Trei metri deasupra cerului de Federico Moccia este a doua carte al acestui an pe care am așteptat-o cu nerăbdare, dar care mi-a lăsat un gust amar.
Pe lângă faptul că este o lectură pentru adolescenti, această carte oferă și o lecție de viață: Aparențele înșală, iar bogăția nu este întotdeauna opțiunea pe care o poți alege pentru a fi fericit/ă în această viață. Iar Babi știe acest lucru atunci când se avantă în a-și înfrunta mama doar pentru a fi alături de noul ei iubit, Hugo.

Trebuie să recunosc ca a fost o lectură ciudată și nu m-am obișnuit cu felul în care a fost tradusă cartea. Nu mi s-a mai întâmplat până acum să fiu influențată negativ din cauza unei traduceri, dar toate au un început..

Cartea este un mixt de replici, presărată uneori de vocea autorului, - care pune întrebări pe alocuri -, din punctul meu de vedere inutile. Am avut parte de replici spumoase și perverse între protagoniști, dar mi-a fost greu să mă acomodez cu stilul ciudat, diferit și foarte haotic al autorului.

Ideea cărții e una banală, dar a reușit să prindă în mrejele ei mulți cititori. Clișeul etern băiatul rău și fata cuminte oferă cititorului o imagine aparent perfectă a unei dragoste adolescentine. Un drum plin de dragoste, inocență și maturitate parcurs de cei doi protagoniști.

Babi e fata cuminte, timidă și încăpățânată, o elevă de nota zece care începe să se transforme într-o mică "diavoliță" atunci când se afla în aproprierea lui Hugo. Acesta scoate la suprafață o latură pe care Babi o ascunde sau pe care nici măcar ea nu o cunoaște. Devine rebelă și încearcă să-i facă față, pe cât poate, lui Hugo. Vrea să-l înfurie și vrea să-l învețe o lecție pe micul obraznic, pentru care începe să nustrească sentimente pe care nu le-a cunoscut niciodată.

Aruncatul băuturii pe fața acestuia, plimbările cu motocicleta doar în lenjerie intimă, participatul la cursele morții constituie doar o parte din "întunecata" sa parte, o parte pe care Babi o exploatează la maxim. 

Oare va găsi un echilibru între fata rea și cea bună?


Hugo este băiatul sexy, al naibii de frumos și încăpățânat, cu un temperament ce stă să explodeze. Acesta face tot posibilul să o enerveze pe fata din Mercedes de fiecare dată când are ocazia, fără să știe că va dezlănțui o furtună a dragostei care îi va ridica pe ambii la trei metri deasupra cerului.

Carapacea în care Hugo se refugiază în majoritatea timpului este spartă de atingerea fină și plină de dorință a lui Babi, un lucru după care acesta tânjește și pe care îl va obține orice ar fi.


Oare vor fi fericiți? 
Oare chiar vor putea să construiască un viitor pe rămășițele unor persoane?

Recomand acest roman persoanelor care își doresc un week-end plin de iubire, persoanelor cărora le place italiana și o înțeleg, pentru ca traducerea e mot-a-mot din italiană, iar timpurile verbelor și topica frazelor nu corespunde cu limba română, însă veți putea trece peste acest impediment dacă doriți sa aflați râvnita poveste de dragoste a lui Hugo și Babi.


Există și două ecranizări ale poveștilor scrise de Federico Moccia și se zvonește apariția unei a treia părți.

Trailer - Tres metros sobre el cielo



Trailer - Tengos ganas de ti



LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu