15 apr. 2018

De vorbă cu Andrada Rezmuveș, autoarea cărții „Îmbrățișează-mi defectele”


Cum eu sunt o admiratoare înfocată a Wattpadu-lui și citesc foarte mult de pe această platformă, m-am gândit că v-ar plăcea să o cunoașteți pe autoarea Andrada Rezmuveş. Aceasta a scris Iubindu-l pe El, acum sub o altă denumire atractivă: Îmbrățisează-mi defectele, care va apărea în curând la editura Celestium.


Descrierea cărții Îmbratișează-mi defectele:
Îmbrăţişează-mi defectele are la bază povestea unor adolescenţi cu probleme de personalitate. Maria Blaise, personajul principal, pică în patima alcoolului şi drogurilor neştiind încotro să se îndrepte după moartea mamei sale. Deşi toată lumea se aşteaptă ca Hades să fie "the bad boy" datorită înfăţişări sale, este departe de a fi aşa ceva. Hades e blând, rănit de persoanele pe care le iubea. Abandonat de la o vârstă fragedă se agaţă precum un scai de Maria, iar pierderea ei îi influenţează atât comportamentul cât şi modul în care se dezvoltă pe parcursul anilor. Dacă unul din cei doi este "rău" aceea ar fi Maria, nicidecum Hades.



1. Cum a apărut ideea cărții?

Nu ştiu sigur cum a apărut ideea cărţii, ştiu că văzusem la televizor un articol despre orfelinatele din România şi de acolo am pornit întreaga poveste.

2. Ce te motivează să continui atunci când primești comentarii mai puțin favorabile în legătură cu cartea ta?

Persoanele care au încredere în mine. Faptul că eu am încredere în mine şi în ceea ce iubesc.

3. Ce reprezintă pentru tine Wattpad-ul?

Wattpadul este locul în care am descoperit frumuseţea lecturii, cât şi pasiunea mea.

4. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de când ai devenit scriitor?

Am atât de multe amintiri şi toate se leagă de comentariile oamenilor care m-au ambiţionat să continui.

5. Cum îți vezi viitorul ca scriitor, peste cinci ani?


Nu ştiu dacă voi fi o scriitoare cunoscută peste cinci ani, nu visez atât de departe. Sper doar să ajung la inimile celor care mă citesc.


6. Spune-ne mai multe despre cartea ta, care în curând va vedea lumina tiparului. Ai un personaj favorit? 

Maria este personajul meu favorit. Este sensibilă deşi nu vrea să pară, dar în acelaşi timp, este şi puternică. Ceea ce o defineşte cel mai bine este egosimul, şi cred că noi toţi suntem puţini egoişti în viaţa de zi cu zi.

7. Lucrezi la o alta pe care ți-o dorești în bibliotecile cititorilor? Dacă da, ne spui și nouă ce ne pregătești? ( chiar și un fragment) 

Da, lucrez la o altă carte însă nu ştiu dacă ajunge măcar la jumătatea nivelului cărţii "Îmbratiseaza-mi defectele" sunt prea ataşată de personajele din această lucrare pentru a putea declara o alta mai bună. Un fragment din carteanouă ar fi acesta:
"ÎN ACEASTĂ LUME, NIMENI NU ESTE CU ADEVĂRAT CINE VREA SĂ FIE, CI DEVENIM CINE VOR CEILALŢI SĂ FIM!

8. Ai un citat sau o carte după care te ghidezi în viață?

Nu, nu am un citat sau o carte după care mă ghidez. Prefer să trăiesc după propriile citate.

9. Ce reprezintă cu adevărat titlul Îmbrățișează-mi defectele?

Personajul principal este construit din defecte. Puţine calităţi veţi lega de Maria, mai ales la începutul cărţii. Titlul se leagă în totalitate de acţiunile acesteia.

10. Cu ce personaj din cartea ta te identifici și de ce?


Cred că mă indentific într-o oarecare măsură cu Chad. El este cel mai glumeţ dintre toţi, deşi viaţa nu i-a surâs întotdeauna. Să vedem dacă voi continua să mă regăsesc în el şi-n volumul II.


Și cum îmi doresc un interviu diferit, te provoc să ne spui un secret despre tine, ceva ce nu știe nimeni.

Un secret despre mine? Scriu în mare parte atunci când sunt tristă. Ideile mele sunt mai bune atunci când sunt melancolică, poate şi pentru că pun foarte mult accent pe suferinta personajelor mele.

    
      
   În curând la Editura Celestium:  
Război în doi de Mirella B. Florentina
Îmbrățișează-mi defectele de Andrada Rezmuveș
Lacrimi de îngeri de Ioana Dumitrăchescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu