2 iun. 2017

Recenzie - „Jocul coroanei”, de Evelyn Skye



Titlu: Jocul coroanei
Autoare: Evelyn Skye
Editura: Corint
Colecția: Leda Edge
Nr. de pagini: 416
Seria/trilogia: Jocul coroanei
Disponibilăaici.
Există lucruri mai periculoase decât un strop de magie...
Vika Andreieva poate stârni zăpada și poate transforma cenușa în aur.
Nikolai Karimov poate vedea prin pereți și poate face să apară poduri din senin.
Ei sunt magi - singurii din Rusia - iar țarul, amenințat de Imperiul Otoman și de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alături de el.
Și astfel inițiază Jocul Coroanei, un duel al abilităților magice.
Câștigătorul jocului va primi puteri de neimaginat.
Pe cel învins îl așteaptă moartea.
 Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.
După ce am terminat Jocul coroanei, prima dată m-am întrebat când se va publica volumul 2, pentru că simțeam nevoia de a citi în continuare, de a afla mai multe despre ce se va întâmpla cu personajele și de a rămâne captivă în universul creat de Evelyn Skye. Mi-a plăcut la nebunie ideea pe care scriitoarea a transformat-o într-un roman fantasy istoric, datorită pasiunii ei pentru cultura, civilizația și literatura rusă. Magia este un element des întâlnit în cărți, sub diferite forme, dar în acest volum parcă ceva a fost diferit. 

Faptul că am citit o carte a cărui acțiune s-a petrecut într-o țară pe care nu am avut șansa să o descopăr, a fost pentru mine hrană pentru suflet. Nu credeam că Rusia are atâtea de oferit! Este un loc pe care aș fi vrut să îl vizitez, cu siguranță, dacă trăiam în acea perioadă.
M-a atras mult și coperta, care parcă striga Citește-mă!”. Emană așa un mister care te face să vrei să descoperi ce se ascunde în interior.

Recunosc că la început nu m-a prins acțiunea, părea o carte istorică banală, despre politică. Treptat, însă, am descoperit că evenimentele au început să provoace suspans, care după părerea mea, reprezintă ingredientul de bază al unui roman bun. Începeam să înțeleg mai multe, să cunosc mai bine personajele, și să asist la un duel nemaipomenit între doi rivali, care încearcă să demonstreze cine e mai bun.

Dar oare vor putea lupta cei doi pe viață și pe moarte, atunci când apar sentimente?
Vor deveni slabi și se vor lăsa pradă iubirii? 
Sau vor continua lupta pentru a obține prestigiul Magului Imperial?



În vremuri străvechi, teritoriile rusești erau instabile și se aflau în prag de război cu Imperiul Otoman, dar magia era singura speranță de salvare a Rusiei
Rusia are nevoie neapărat de un Mag Imperial, ca să-și consolideze puterea.

Astfel, aflăm din incipit de existența unui joc, prin care se alegea cel mai puternic și cel mai curajos Mag, urmând a fi mâna dreaptă a țarului. Originea jocului este străveche, și se pare că de-a lungul timpului, acesta a evoluat. 



Vika și Nikolai, cei doi protagoniști ai cărții au fost educați și antrenați de către tutorii săi pentru a-și îndeplini destinul: de a ajuta țara și locuitorii acesteia. Dar niciunul nu știa de existența celuilalt. Iar cum Izvorul magiei dispune de o cantitate limitată de energie, nu era loc decât pentru un singur Mag
Țarul va trimite un decret fiecăruia, unde îi informează despre începerea Jocului, și le va cere prezența în locul unde se oficializează jurămintele. 

Cei doi magi se vor duela și vor încerca să dea tot ce e mai bun pentru a câștiga Jocul Coroanei.
În paralel, aflăm detalii despre viața țareviciului și a familiei lui, dar vom avea parte și de apariția unui personaj cu totul și cu totul misterios.
Sper că v-am stârnit curiozitatea și veți citi și voi acest volum încântător. 
Magia este peste tot. Chiar dacă nu o vedem.





Vika Andreieva este o fată curajoasă, cu un har excepțional, putând să facă lucruri pe care nici nu ți le poți imagina măcar. A fost antrenată încă de mică de către tatăl ei, Serghei, pentru a deveni Mag Imperial și pentru a ajuta țara, așa că Vika va face tot ce îi stă în putință pentru a nu da greș. Isteață, cu o frumusețe naturală și un păr roșul ca focul, aceasta nu are cum să scape neobservată de țareviciul/moștenitorul tronului, Pașa și de prietenul lui, Nikolai.
Care o fi destinul ei? 
Va reuși să își atingă scopul, sau va fi nimicită?











Nikolai Karimov este cel de-al doilea Mag, un tânăr orfan din stepa kazahă, care are, de asemenea, puteri extraordinare. Crescut și antrenat de contesa Galina Zavreskaya, aspirația lui va fi de a deveni ajutorul țarului și al întregii țări. Este bun prieten cu însuși țareviciul, dar alege să își țină ascunse puterile. Fiind chipeș și galant, Nikolai va fura inimile tuturor fetelor. Dar atunci când o vede pe Vika, tânărul își dă seama că deține puteri asemănătoare cu ale lui și deși impresioant de frumusețea ei, în adâncul sufletului știe că doar unul dintre cei doi va scăpa viu. Va reuși să reziste tentației de a se îndrăgosti de fata cu părul roșcat? Sau va risca să moară pentru o sărutare?

  • Cel mai mult mi-a plăcut locul acțiunii: o Rusie aflată în prag de război, prezentată în detaliu;
  • Magia se împletește perfect cu firul acțiunii;
  • Personajele sunt complexe, bine conturate;
  • Sfârșitul te va face să vrei mai mult.

  • Începutul mi s-a părut ușor plictisitor, așteptam să se întâmple ceva care să îmi stârnească suspansul; acest lucru s-a întâmplat, în cele din urmă.


4/5 steluțe.
A fost un roman bun, ce m-a ținut captivă ore întregi.
Chiar vă recomand să îl citiți, deoarece vă asigur că va fi pe placul vostru.

Acest roman a fost trimis spre recenzare de către Editura Corint, cărora le mulțumesc din suflet pentru oportunitatea pe care mi-au oferit-o de a citi un roman plin de magie!
Cartea o puteți achiziționa de aici.

Intrați pe site-ul Editurii Corint și sigur veți găsi măcar o carte pe placul vostru. 
P.s: Cărțile lor creează dependență!

Vezi Top Bookfest 2017 Editura Corint


4 comentarii:

  1. mi-a placut foarte mult ideea autoarei de lupta dintre cei doi magi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut foarte mult cartea si am citit-o

    RăspundețiȘtergere
  3. o impletire perfecta a elementelor fantastice cu cele istorice.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deja când ai spus Rusia, m-ai câștigat ! E una din țările pe care vreau să le vizitez în viitor. Rusia și Scoția. Ador istoria celor două. Istoria și tradițiile lor sunt minunate. Iar frumusețea Kremlinului ... vreau în Moscova ! Până atunci ... trebuie să citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere